Trek Fuel EXe na popisu najboljih izuma za 2023.g.

Trek Fuel EXe na popisu najboljih izuma za 2023.g.
objavljeno: 21.11.2023.

 

Svake godine američki časopis „Time“ dodjeljuje nagrade za najbolje izume koji su obilježili tekuću godinu. 

TREK FUEL EXe - DOBIO PRIZNANJE MEĐU 200 NAJBOLJIH PROIZVODA U 2023.

Tako se na popisu najboljih izuma u 2023. g. našao i Trek Fuel EXe kao najbolji električni bicikl (eMTB). Ovo prestižno priznanje, električni bicikli Fuel EXe dijele s 200 drugih proizvoda među kojima se nalazi i najmoćnije superračunalo na svijetu, zatim inovacije u umjetnoj inteligenciji i zelenoj energiji te drugi proizvodi poznatih brendova poput Applea, Lega i Mercedes-Benza koji svojim izumima mijenjaju svijet.  

Trek Fuel EXe na popisu najboljih izuma za 2023.g.

TREK - MEĐU VODEĆIM BICIKLISTIČKIM BRENDOVIMA U RAZVOJU ELEKTRIČNIH BICIKALA

Trek kao brend iz godine u godinu prati razvoj tržišta u svijetu električnih bicikala i jedni su od vodećih brendova na tržištu koji rade na inovacijama u ovoj kategoriji bicikala. Trek je jedan od prvih brendova koji je kompletno prilagodio svoje modele električnih bicikala (Powerfly, Powerfly FS, Rail, Verve+, Marlin+…) ne samo na način da su postojeće bicikle nadogradili s dijelovima za električnu asistenciju već su u potpunosti prilagodili i samu geometriju svakog električnog bicikla kao i dizajn okvira koji omogućava integraciju baterije i motora u sam okvir bicikl. Na taj način električni bicikli dizajnom izgledaju kao da je riječ o klasičnom biciklu. Ono po čemu ćete sigurno uočiti razliku kada pričamo o klasičnom i električnom biciklu je težina samog bicikla. U prosjeku težina električnih bicikala kreće se od 20-25 kg. 

Trek Fuel EXe na popisu najboljih izuma za 2023.g.

Upravo zbog veće težine električnih bicikala vozačima je potrebno određeno iskustvo i snaga kako bi mogli lakše i sigurnije upravljati biciklom u vožnji. To će manje doći do izražaja ako pričamo o eBike modelima iz kategorije city, hybrid. Međutim, kada pričamo o eMTB modelima poput enduro modela Trek Rail, vožnja po tehnički zahtjevnom terenu zahtjeva ne samo tehničke vještine već i određenu snagu za bicikl težine 22-25 kg i s motorom koji ima električnu asistenciju snage od 85 Nm. 

Trek Fuel EXe na popisu najboljih izuma za 2023.g.

TREK FUEL EXe - ELEKTRIČNI BICIKL S OSJEĆAJEM VOŽNJE BEZ MOTORA

Modeli Fuel EXe na tržištu nude sve ono što smo zavoljeli u vožnji eMTB modela po trail stazama uz iskustvo vožnje kao da se vozite na klasičnom brdskom biciklu – koji ima dodatni BOOST! U Treku su ovo uspjeli postići s dijelovima njemačkog proizvođača TQ koji ima značajno tiši rad motora uz prirodniji osjećaj pedaliranja i snagu okretnog momenta od 50 Nm, a napaja se uz bateriju kapaciteta 360 Wh (uz mogućnost nadogradnje na dodatnih 160 Wh). Ova razlika u jačini motora i kapacitetu baterije dovela je i do osjetne razlike u težini cijelog bicikla (u usporedbi s Rail modelom, Fuel EXe lakši je u prosjeku 3-4 kg). 

Trek Fuel EXe na popisu najboljih izuma za 2023.g.

Osim časopisa Time, priznanje za dizajn i inovacije eMTB bicikl Trek Fuel EXe dobio je i od drugih poznatih časopisa i portala:

  • - priznanje za najbolji SL (superlight) eBike od strane „Popular Science“
  • - TQ HPR50 motor koji se koristi u modelima Fuel EXe osvojio je nagradu za inovaciju godine u 2022. od strane Pinkbike biciklističkog portala – tri riječi najbolje opisuju ovaj novi motor: kompaktan, lagan i tih
  • - nagrada „The Design & Innovation Award 2023“ – ova nagrada je pečat i mjerilo postignuća za proizvode s najboljim učinkom u industriji bicikala. Prilikom odabira pobjednika uloženo je više od 6000 sati vremena od strane međunarodnih novinara, profesionalnih testnih vozača i stručnjaka iz biciklističke industrije.

Trek Fuel EXe na popisu najboljih izuma za 2023.g.

U našim poslovnicama i na webshopu imate priliku saznati još više informacija o svim dostupnim modelima, s aluminijskim ili karbonskim okvirom.

Više informacija o geometriji Fuel EXe modela, karakteristikama motora TQ HPR50 i osjećaju u vožnji pročitajte ovdje.

skrolaj na vrh