Učini nešto dobro za sebe

Učini nešto dobro za sebe
objavljeno: 01.05.2023.

 

Prilikom kupovine novog bicikla 🚲, prvo pitanje koje si trebate postaviti je na koji način i kako želite koristiti bicikl? Da li želite bicikl koji će biti vaš „suputnik“ na svakodnevnim putovanjima do posla i natrag doma ili vam biti saveznik za transport stvari? Ili tražite bicikl za odlazak na rekreaciju u prirodu? A možda u vama tinja strast za osvajanjem novih KOM-ova na lokalnim segmentima pa tražite brz i lagan bicikla s „high-end“ specifikacijama poput karbonskog okvira, karbonskih kotača…

 

Vrste bicikala i kako ih razlikovati

Za one koji tek ulaze u svijet biciklizma iznenađujuće će biti kad otkriju koliko različitih vrsta bicikla danas imamo na tržištu. Svaki od njih pruža određene performanse ovisno o namjeni (ROAD, GRAVEL, MTB, CITY, HYBRID, e-BIKE) i vrsti terena po kojoj se planiramo voziti.

Razlike kod ovih modela bicikla uočljive su već u samom dizajnu okvira i po komponentama kao što je kormilo ili širina guma. Npr. cestovni bicikli imaju uske „slick“ gume te puno uže i zakrivljeno kormilo koje vozača stavlja u agresivniju poziciju sjedenja dok brdski bicikli imaju puno šire MTB gume te ravno kormilo zbog kojeg vozač sjedi u uspravnijem položaju.

 

 

 

 

MTB Bicikli

MTB bicikli

MTB bicikli osvajaju svijet, nudeći nevjerojatne mogućnosti za istraživanje raznih terena! Jedan od takvih modela je upravo naš najprodavaniji bicikl Trek Marlin. Otkrijte kako MTB bicikli omogućavaju opuštene off-road vožnje, ali i uzbudljive akcije na stazama neravnih terena. Električni MTB bicikli sve su popularniji, a i najiskusniji MTB vozači ih hvale zbog njihove čiste zabave! 

 

Učini nešto dobro za sebe

City bicikli

City bicikli

City bikes, bilo s električnim motorom ili bez, pružaju savršeno rješenje za vaše potrebe u urbanom okruženju. Upoznajte idealan način kretanja po gradu, koji vam omogućava zdrav i neovisan prijevoz!.

Učini nešto dobro za sebe

Električni bicikli

Električni bicikli

U usporedbi s klasičnim biciklom, e-bicikl opremljen je električnim motorom koji podržava snagu vozača pri pedaliranju. Mnogi električni bicikli nisu prepoznatljivi kao takvi na prvi pogled, jer su motori i baterije diskretno smješteni u okviru bicikla. 

E-bicikli idealni su za ljude koji vole puno voziti bicikl. Pogodni su za putovanje na posao kao alternativa automobilu, za duge biciklističke ture s puno prtljage ili čak za duže udaljenosti s usponom.

Učini nešto dobro za sebe

Cestovni bicikli

Cestovni bicikli

Cestovni bicikli zbog svog niskog otpora kotrljanja po asfaltiranim površinama nude poseban doživljaj koji vas iz vožnje u vožnju vuče da pokušate biti još brži i izdržljiviji. Vrlo često na cestovnim vožnjama možete uočiti i grupe biciklista kako voze zajedno što vožnju čini još zanimljivijom i dinamičnijom. Uz pomoć društvenih mreža ili lokalnih biciklističkih klubova možete vrlo lako postati član zajednice koji se redovito po nekoliko puta tjedno dogovara za zajedničke vožnje i treninge.

Učini nešto dobro za sebe

Gravel bicikli

Gravel bicikli

Kada cesta završava, zabava počinje za ljubitelje gravel bicikla. Gravel bicikli pogodni su za umjerene terene, ali i za cestu. Stoga, bilo da je riječ o sportskim vožnjama nakon posla ili maksimalnoj fleksibilnosti u svakodnevnom životu, ovaj tip bicikla savršen je izbor.

🚴‍♂️ Otkrijte svestranost gravel bicikla!

Vožnja po šumskim stazama i makadamskim cestama. Uživajte u udobnosti vožnje po asfaltu. Savršeni izbor za istraživanje prirode i avanturistički duh 🚵‍♀️ 

Učini nešto dobro za sebe

Dječji bicikli

Dječji bicikli

Naučimo voziti bicikl zajedno! Učenje vožnje bicikla od malih nogu je veoma korisno jer se djecu naučimo održavanju ravnoteže. Uz pomoć „balance“ bicikla omogućite vašem djetetu da samostalno krene u prva odguravanja na 2 kotača, a ubrzo zatim gledajte kako vas prati samostalno okrećući pedale na vašoj zajedničkoj vožnji. U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor dječjih bicikala, od bicikala za ravnotežu do klasičnih dječjih bicikala.

Učini nešto dobro za sebe

DA LI JE KUPOVINA E-BIKE MODELA DOBAR IZBOR ZA VAS?

Učini nešto dobro za sebe

Već smo spomenuli da su se električni bicikli „ zavukli“ u gotovo sve podkategorije bicikla, od brdskih do cestovnih modela. Električni bicikli napravljeni su s električnim motorom kako bi vozaču pružili podršku prilikom okretanja pedala. Današnji modeli električnih bicikala dizajnirani su tako da ih na prvu gotovo i ne možete razlikovati od klasičnog bicikla jer su im baterija i motor integrirani u okvir bicikla. Pri odabiru električnog bicikla također treba uzeti u obzir za koju vrstu vožnje birate bicikl. Najviše traženi električni bicikli su i dalje u kategoriji e-City / e-Hybrid te e-MTB modeli. U posljednje vrijeme sve traženiji postaju i e-Cargo modeli te e-Road modeli.

 

Električni bicikli su idealan izbor za sve koji žele još više uživati u vožnji biciklom. Odličan su odabir za sve koji razmišljaju putovanju na posao kao alternativa korištenju automobila.

 

Posjetite nas u jednoj od naših 10 poslovnica i pomoći ćemo vam odabrati idealan bicikl za vaše vožnje!

Učini nešto dobro za sebe

 

 

 

skrolaj na vrh