Najbolji Božićni biciklistički pokloni

Najbolji Božićni biciklistički pokloni
objavljeno: 18.12.2018.

Tražite idealan poklon za nekoga tko vozi brdski ili cestovni bicikl, za nekoga tko bicikl koristi za 'commuting' ili spada u najveće entuzijaste koji ne odustaju od vožnje ni kad su vani najekstremniji uvjeti poput hladnoće ili nekih padalina? Evo nekoliko prijedloga iz naše ponude kako bi vam olakšali izbor, a vašu kupovinu olakšali smo sniženim cijenama do čak -50%. 

 

 

 

Torba – BROOKS BARBICAN MESSENGER 

 

torba_brooks_barbican_messenger.jpg

 

Ova Brooks torba klasičnog dizajna, a inovativnih funkcija san je svakog pravog 'commutera'. Bilo da idete biciklom na posao ili u školu, u ovoj torbi veoma ćete lako organizirati nošenje svih potrebnih stvari od laptopa, bilježnica, vaših dokumenta. Za vaše stvari unutar ove torbe nećete se morati brinuti ni kada je vani loše vrijeme jer je Barbican Messenger torba napravljena od vodonepropusnog materijala (mješavina pamučne tkanine i kože koja se dobiva od kore drveta proizvedene u Europi). Rameni pojas podešava se po dužini, a ujedno ima korisnu funkciju 'zaključavanja' kako vam torba prilikom vožnje na biciklu ne bi 'plesala' naprijed-nazad

 

Cestovne cipele – BONTRAGER VELOCIS 


bontrager_velocis_white.jpg


Vozači brdskih bicikala će najčešće za svoje kolege bicikliste koji voze cestovne bicikle iskoristiti naziv 'šminkeri'. Cestovni vozači inače puno više pažnje dodaju detaljima i samom izgledu ne samo sebe već i opreme koju koriste. Upravo zbog toga Bontrager Velocis cipele idealan su poklon za nekoga tko traži cipele odličnog dizajna, a koje su pritom lagane, čvrste i udobne. Od tehničkih karakteristika svakako treba spomenuti BOA IP1 zatvarač i anti-klizajuću petu

 

Cijev sjedala – BONTRAGER DROPPER


bontrager_dropper.jpg


U današnje vrijeme gotovo da je nemoguće vidjeti brdski bicikl bez cijevi sjedala poznatom pod nazivom 'dropper seat post'. Prednosti ovih cijevi sjedala su što u toku same vožnje možete spustiti sjedalo i isto tako ga ponovno vratiti na vašu idealnu poziciju za sjedenje koju koristite prilikom vožnje po ravnom ili na konstantnoj uzbrdici. Spuštanje-vraćanje sjedala vrši se uz pomoć ručice koja se nalazi na samom kormilu (volanu) bicikla kako u tim situacijama ne bi morali micati ruke s kormila i zbog toga izgubili kontrolu nad biciklom. Prednosti koje nosi ugradnja 'dropper' cijevi sjedala su bolja kontrola bicikla te osjećaj veće sigurnosti. Bilo da je riječ o vožnji na tehničkoj nizbrdici ili vožnji uzbrdo po tehnički zahtjevnom terenu više slobode u kukovima (težištu tijela) zbog niže spuštenog sjedala omogućit će vam bolje upravljanje biciklom i samim time bržu i zabavniju vožnju.

 

Kaciga – BONTRAGER CIRCUIT MIPS


bontrager_circuit_mips.png


Uz bicikl svakako najvažniji dio biciklističke opreme još uvijek je kaciga. Kaciga čuva vašu glavu od bilo kakvih težih ozljeda ili trauma u trenutku kada nenadano padnete s bicikla. Prednosti Bontrager kaciga su i nove tehnologije koje se koriste kako bi se povećala vaša sigurnost i udobnost nošenja kacige. Tako npr. najnovija tehnologija 'MIPS' čuva vašu glavu od unutarnjih oštećenja mozga koje mogu nastati prilikom rotacije kacige na glavi prilikom pada. Novi 'BOA' mehanizam na kacigi olakšava fino podešavanje kacige, a samim time kaciga postaje puno udobnija za nositi. Uz ovaj model kacige dobit ćete i magnetske nosače koji se brzo i sigurno montiraju na vrh i pozadinu kacige. Ti nosači mogu vam služiti za nošenje dnevno/noćne rasvjete kao što su to 'Bontrager Ion 100 R/Flare R' gradska svjetla. Isto tako na gornji nosač možete bez problema pričvrstiti vašu akcijsku kameru ili neku jaču rasvjetu poput 'Bontrager Ion Pro' ako planirate na noćnu vožnju.

 

Dnevno noćna svjetla – BONTRAGER ION & FLARE

 

bontrager_ion-flare.png

 

U današnjim vremenima svjedoci smo sve češćih prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti. Razloga je nekoliko, a ono što je gotovo sigurno je da sami biciklisti mogu puno učiniti kako bi povećali svoju sigurnu vožnju u prometu. U prometu uočavamo da automobili koji koriste svjetla tijekom dnevne vožnje puno ranije i lakše uočavamo nego automobile koji se voze bez svijetla. Ista stvar je i u vožnji biciklom. Koristeći Bontrager dnevno/noćna svjetla ne samo da ćete postati vidljiviji u prometu već ćete skrenuti pozornost na sebe i nekoliko kilometara prije nego vas vozilo ispred ili iza vas sustigne (na dnevnom svjetlu drugi vozači vas uočavaju i do 2km prije nego stignu do vas). Ovako snažan snop svjetlosti koji je vidljiv i do 2km na dnevnom svjetlu moguć je zahvaljujući usmjeravanju snažne svjetlosti diode kroz laser. Uz Bontrager svjetla zaboravite na trošak kupovine eksternih baterija. Nakon što se jedno od svjetala isprazni priključite ga na USB kabel i u svega par sati svjetlo je ponovno spremno za dnevnu ili noćnu vožnju. Uz svjetlo dobit ćete i odgovarajući mount za montažu na upravljač ili za cijev sjedala. Zahvaljujući odličnim 'BLENDR' nastavcima Bontrager svjetla se veoma lako mogu koristiti s ostalom opremom kao što su to npr. Rally ili Circuit kacige.

 

MTB cipele – BONTRAGER FORAY


bontrager_foray.png

 

Odlučili ste 'flat' pedale zamijeniti s 'SPD' pedalama ili znate nekoga tko je to odlučio i sad mu još nedostaju kvalitetne 'SPD' cipele? Bontrager Foray su veoma izdržljive cipele odlične za vožnju po 'off-road' stazama. Idealne su i za ciklokros i 'gravel' vozače jer uz čvrsti potplat nude dovoljno udobnosti da možete u njima prehodati ili pretrčati dijelove koje ne možete odvoziti. Za stabilan osjećaj stopala u cipeli brine se 'BOA IP1' zatvarač. Dodatnu zaštitu na vrhu cipele pruža tzv. 'GnarGuard'.

 

SPD Shimano pedale


shimano_spd_pedals.jpg

 

Kada su u pitanju kvalitetne, izdržljive SPD pedale koje nećete morati mijenjati nakon jedne sezone korištenja dokazano možemo reći da je Shimano pravi izbor. Bilo da tražite pedalu koja nudi 'SPD' zakopčavanje s jedne i druge strane ili s jedne strane ima 'SPD' mehanizam, a s druge širu gaznu površinu koja omogućava da s istim pedalama bez poteškoća vozite i u klasičnim cipelama zavirite u našu Shimano ponudu

 

SPD cipele – BONTRAGER ESPRESSO


bontrager_espresso.png

 

Najnoviji model Bontrager 'SPD' cipela oduševit će sve koji bicikl koriste za vikend 'coffee' vožnje ili u zimi često odlaze na 'fitness cycling' programe. Donja potplata dovoljno je čvrsta kako bi vaš prijenos snage na pedalu bio što učinkovitiji, a ujedno je na vanjskim rubovima obložen gumom koja vam omogućava sigurno kretanje u njima od trenutka kad ostavite bicikl pokraj kafića i odlučite sjesti na kavu ili kad ako hodate od svlačionice do 'cycling' dvorane u vašem fitness centru. Za stabilnost stopala unutar cipele brine se 'BOA IP1' zatvarač.

 

Podna pumpa – BONTRAGER FLASH CHARGER


bontrager_flash_charger.jpg

 

'One to rull them all' – ovaj naziv najčešće možemo upotrijebiti kada pričamo o proizvodu koji u sebi objedinjuje nekoliko različitih mogućnosti za koje bi inače morali kupiti 2 ili više različita proizvoda. Uz ovu pumpu moći ćete bez problema pumpati sve veličine guma bilo da je riječ od 'mtb +' ili cestovnim dimenzijama. Francuski ili auto-ventil za ovu pumpu je svejedno jer s njom možete pumpati jednu i drugu 'glavu' ventila. Zaboravite na kompresor za zrak prilikom montaže 'tubeless' guma. Unutarnja komora na ovoj pumpi omogućava vam da napumpate zrak do željene jačine koji potom možete ispustiti odjednom kako bi bez problema podigli vašu 'tubeless' gumu. Pumpa je napravljena od aluminija zbog čega je veoma lagana i kvalitetna.

 

Zimske rukavice – BONTRAGER VELOCIS S1 SOFTSHELL


bontrager_velocis_softshell_zimske_rukavice.jpg

 

Najčešći problem biciklistima tijekom vožnje u zimskim mjesecima predstavlja hladnoća. Dijelovi tijela poput prstiju šake direktno su izloženi strujanju hladnog zraka hvatom na upravljaču. Osim statičnog držanja i povremenog micanja prstiju zbog kočenja ili mijenjanja brzina, šaka i prsti ne kreću se mnogo i zbog toga se taj dio tijela teško može zagrijati na biciklu poput mišića nogu koji gotovo da konstantno okreću pedale i tako stvaraju toplinsku energiju. Zimske rukavice Bontrager Velocis S1 s 70g '3M Thinsulate Softshell' materijalom dovoljno su tople da  vam i u najhladnijim danima drže šake i prste toplima, a s druge strane dovoljno spretne da možete bez problema u njima upravljati i sa Shimano Di2 gumbićima na ručicama mjenjača.

 

Navlake za SPD cipele – BONTRAGER S1 SOFTSHELL


bontrager_s1_navlake.jpg

 

Pored šaka drugi problematičan dio tijela u hladnim zimskim danima su naša stopala. Iako danas u ponudi imamo i prave zimske mtb cipele s kojima nećete brinuti koliko je vani temperatura u minusu, za većinu vas najjednostavnija i jeftinija opcija bit će kupovina zimskih navlaka za postojeće 'SPD' cipele. Ove navlake odlikuje vodonepropusnost i zaštita od strujanja hladnog zraka. Dizajn donjeg dijela navlaka omogućava vam da iste koristite za brdske ili cestovne cipele

 

MTB guma – BONTRAGER XR2 TEAM ISSUE


bontrager_xr2_teamissue.png

 

Rijetko koji brend poput Trek-a može se pohvaliti s visokom kvalitetom opreme i dijelova koje nude iz svoje ‘in-house’ proizvodnje. U širokoj ponudi proizvođača guma izdvojit ćemo mtb gumu Bontrager XR2. Ovo je jedan od rijetkih modela guma koji u isto vrijeme nudi dobru zaštitu od bušenja (testirano na utrci '4 otoka' dvije godine zaredom), dovoljno gripa kada vas vremenski uvjeti iznenade i u uvjetima 'klizajućeg' terena (makadami, kamenje), a uz sve to je lagana i brzo se kotrlja. Guma se nudi u nekoliko dimenzija, 27,5” ili 29” od 2.00” širine pa sve do 3.00” širine. Iako ima odličnu zaštitu protiv bušenja, još veću zaštitu i udobnost ova guma će poprimiti ako je vozite kao 'tubeless'. 

skrolaj na vrh