Vozi više, vozi dalje -> vozi E-Bike

Vozi više, vozi dalje -> vozi E-Bike
objavljeno: 19.05.2019.


Ako ste među onima koji misle kako je vožnja električnog bicikla (e-bike) 'prevara' ostanite s nama kako bismo vas pokušali razuvjeriti.


ODLIČAN DIZAJN 

 

Za razliku od prvih modela e-bikeova najnoviji modeli za 2019.g. dolaze s mnoštvo tehnologije i dizajnom geometrije okvira koju smo do sada viđali na skupljim trailenduro modelima. Novi Trek Powerfly modeli koriste tzv. RIB (Removable Integrated Battery) tehnologiju.

 

rib-e-bike-rog-joma-elektricni-bicikl-2019.jpg

 

Baterija tako više ne stoji na donjoj cijevi okvira nego je integrirana u samu donju cijev okvira. Osim ljepšeg i puno 'čišćeg' dizajna ovime je omogućeno da na modele s dvije suspenzije sada možete postaviti i nosač bidona (modeli s jednom suspenzijom tako sada podržavaju i dva nosača bidona).

 

Za razliku od ostalih proizvođača koji ovako integriranu bateriju postavljaju s donje strane okvira, na Powerfly modelima ona se nalazi s bočne strane donje cijevi okvira. Zbog toga joj možete puno lakše pristupiti kada je želite izvaditi, a ujedno je i puno bolje zaštićena (blato, skupljanje prljavštine ili primanja udaraca od raznih 'predmeta' u vožnji off-road stazama).

 

rib-trek-e-bike-rog-joma-elektricni-bicikl-2019.jpg

 

DAJU VAM SAMOPOUZDANJE I ODRŽAVAJU VAS FIT I U KONDICIJI 

 

Među nama sigurno ima onih kojima se dogodila neka od sljedećih situacija: 

 

-      vaša ekipa ide na vožnju, a vi odbijate poziv jer ste svjesni da nemate dovoljno kondicije pa radije ostajate doma pred televizorom ili sjedite negdje u kafiću

 

ride-e-bike-rog-joma-elektricni-bicikl-.jpg

 

-      želite se voziti nizbrdo po novoj enduro stazi ali na vašem brdu nema žičare, a vi nemate dovoljno kondicije za penjanje uzbrdo

 

uphill-e-bike-rog-joma-elektricni-bicikl-2019.jpg

 

-      imate veoma malo vremena za vožnju uz obitelj i posao, ne stignete trenirati, a želite se voziti barem nekoliko puta tjedno

 

-      ekipa se za vikend sprema na neku od utrka, poput Adria Bike Series ili Uvati Vitar, a vi ne želite s njima jer nemate kondicije za vožnju na takvim stazama

 

voznja-e-bike-rog-joma-elektricni-bicikl-2019.jpg

 

U svim ovim situacijama odgovor na vaše probleme ima e-bike. Novi Powerfly modeli opremljeni su snažnim Bosch Performance CX motorom te Bosch baterijom od 500 Wh. Bez obzira na motor i bateriju, Powerfly modeli se i dalje voze i ponašaju kao svaki drugi klasični mtb bicikli. Razlika je samo u tome što na dijelovima staze i tijekom same vožnje, kada osjetite da vam ponestaje snage, vama pomaže (asistira) snaga Bosch motora. 

 

bosch-e-bike-rog-joma-elektricni-bicikl-2019.jpg

 

Vožnja na ovakav način uvelike pridonosi poboljšanju vaše kondicije jer vam omogućava da se više vozite, a ujedno i da vožnju možete odraditi u kontinuitetu čime se jasno troši i više kalorija jer ne morate raditi nikakve pauze. Uz to štedite i na vremenu kojeg imate za vožnju. 

 

PROVODITE MANJE VREMENA U AUTU

 

Ako su vam dojadile gradske gužve, e-bike je odlično rješenje za svakodnevni commuting gradom. Zbog već spomenute asistencije ne morate brinuti ako se odlučite e-bikeom ići na posao jer ako koristite neki od jačih načina rada poput 'TURBO' potrošit ćete jako malo energije za odlazak na posao, a to znači da se neće oznojiti.

 

commuting-e-bike-rog-joma-elektricni-bicikl-2019.jpg

 

Uz to vožnja e-bike po gradu je puno brža i ugodnija naročito ako imate na vašoj ruti puno semafora na kojima morate često stati i zatim ispočetka kretati s mjesta. 

 

Powerfly modeli s jednom suspenzijom na okviru imaju pripremu za montažu stražnjeg nosača tereta. Vožnja do dućana sada vam neće biti problem ako se odlučite na kupovinu više toga odjednom jer ćete uz e-bike asistenciju moći vrlo lako voziti veće količine tereta. Naravno uz sve to bit ćete više aktivni, a samim time i više FIT

 

TESTIRAJTE PRIJE KUPOVINE

            

Ako ste još uvijek skeptični u prednosti koje pruža vožnja e-bikea javite nam se slobodno i testirajte neke od naših demo Powerfly modela. Možete nam se obratiti putem društvenih mreža ili na e-mail bilo koje od naših poslovnica.  

 

TREK POWERFLY 4

 

powerfly4-ebike-bicikl-rog-joma-2019.png

 

Powerfly 4 je najpristupačniji model iz Trek mtb kategorije e-bike modela. Ovaj model osim Bosch Performance CX motora, koji vam asistira do 25 km/h, opremljen je i Shimano 9-brzinskim mjenjačima te prednjom suspenzijom od 100 mm hoda.  

 

Dostupan također i u geometriji za ženski spol – WSD (Women Special Design)

 

powerfly4wsd-ebike-bicikl-rog-joma-2019.png

 

TREK POWERFLY 5

 

powerfly5-ebike-bicikl-rog-joma-2019.png 

 

Powerfly 5 je prvi model iz serije na kojem ćemo dobiti već spomenutu RIB tehnologiju. Opremljen je Shimano Deore 10-brzinskim mjenjačima i hidrauličnim disk kočnicama, RockShox suspenzijom od 100 mm hoda, Bontrager Kovee 23 tubeless-ready kotačima. Ovo je BEST BUY model električnog bicikla. 

 

Dostupan također i u geometriji za ženski spol – WSD (Women Special Design).

 

powerfly5wsd-ebike-bicikl-rog-joma-2019.png

 

JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE ELEKTRIČNIH VOZILA ZA PRAVNE OSOBE

 

U srijedu 22.05.2019. otvara se novi natječaj za sufinanciranje pri kupovini električnih vozila, a u tu kategoriju pripadaju i električni bicikli. Prijavni obrazac i sve informacije pronađite na stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Na našem blogu možete pronaći isto tako informacije, korake kako pripremiti i prikupiti svu potrebnu dokumentaciju.

 

ROG JOMA TE TAKOĐER SUFINANCIRA

 

Uz sufinanciranje od strane Fonda iskoristi posebnu pogodnost i iskoristi dodatno sufinanciranje s naše strane

 

POWERFLY 4 – Rog Joma subvencija – 5500 kn

POWERFLY 5 – Rog Joma subvencija – 6500 kn

skrolaj na vrh