3 najzgodnijih biciklista i biciklistica

3 najzgodnijih biciklista i biciklistica
objavljeno: 20.07.2018.

Da, da znamo. Biciklističke utrke gledate zbog sporta, a ne izgleda biciklista.

 

Ipak, ima nas nekih koji volimo škicnuti ispod kacige i pogledati kako izgledaju najbolji svjetski biciklisti i biciklistice.


Ako smo vas zainteresirali, ne trebate tražiti na Googleu. Pronašli smo za vas troje najpoželjnijih od oba spola.


Top 3 najzgodnija muška biciklista


#1 Thor Hushovd


Thor Hushovd


Ovaj Norveški biciklist rođen je 18. siječnja 1978. godine. Kao i nordijski bog po kojem je dobio ime, brz je kao munja. Poznat je po utrkama na kronometar te je tri puta osvojio naslov Norveškog prvaka u cestovnim utrkama.


Osim toga 2010. godine osvojio je naslov Svjetskog prvaka u cestovnim utrkama i kao prvi Norvežanin nastupio na Tour de France.


Iako jednom oženjen, ovaj biciklist je trenutno slobodan. Ako vam se sviđaju njegove plave oči i kosa, požurite - sigurni smo da neće dugo ostati samac.


#2 Bernhard Eisel


Bernhard Eisel


Ako vas zanimaju visoki i crni biciklisti, ne trebate gledati dalje od Bernarda Eisela.


Ovaj Austrijski biciklist rođen je 17. ožujka 1981. godine. U svojih 37 godina dvaput je bio prvak:

  •  

    • 2010. u utrci Paris-Bourges i

     

  • • 2011. u utrci Gent-Wevelgem.

     

Sigurni smo da bi osvojio i više, ali odlučio je staviti svog timskog kolegu Marka Cavendisha na prvo mjesto. Štiteći ga tijekom dužih utrka osigurao mu je velik broj medalja, a u njegovoj potpori sigurno uživa i njegova žena.

#3 Marcel Kittel


Marcel Kittel


Rođen 11. svibnja 1988. godine, a već kao junior znao je što želi. Preferirao je utrke na kronometar i u toj disciplini osvojio naslov Svjetskog prvaka.


Nakon što se biciklizmom počeo baviti profesionalno, prebacio se u sprint utrke i osvojio rute u sva tri Grand Toursa.


Za sve dame koje se pitaju je li oženjen, odgovor je ne, ali to ne znači da je slobodan. Već se duži niz godina nalazi u sretnoj vezi s nizozemskom odbojkašicom Tess von Piekartz.


Top 3 najzgodnije ženske biciklistice


#1 Emily Batty


Emily Batty


Emily Batty započela je s Cross Country utrkama s 11 godina, a s 13 se već natjecala za naslov u Kanadskom kupu.


Njezin najznačajniji pothvat desio se na Ljetnim olimpijskim igrama 2012., kada je utrku započela sa slomljenom ključnom kosti i ozlijeđenim ramenom. Unatoč tome završila je na 24 mjestu i osvojila srca gledaoca.


Srebro na Commonwealth igrama 2014. i zlato na Pan Am igrama u Torontu posljedica su napornih treninga i ljubavi prema biciklizmu, a mi nismo 100% sigurni da njena plava kosa i zelene oči nisu imale ništa s postignutim uspjesima.


#2 Pauline Ferrand-Prévot


Pauline Ferrand-Prévot


Ova izuzetno talentirana francuska biciklistica Pauline Ferrand-Prévot već je sa 17 godina držala u rukama naslove u Europskoj juniorskoj i Francuskoj nacionalnoj utrci na kronometar.

 

No ni to joj nije bilo dovoljno, pa je uzela prvo mjesto u UCI (Union Cycliste Internationale) svjetskom prvenstvu i okrenula se brdskom biciklizmu.

 

Trenutno je jedina osoba u povijesti biciklizma koja je istovremeno držala naslov prvaka u cestovnim utrkama, Svjetskom ciklokrosu i Svjetskom brdskom biciklizmu.

 

Mnogi kažu da je Pauline Ferrand-Prévot plava dvojnica Kate Middleton. Mi nekako volimo plavuše pa ćemo se odlučiti za Pauline. ;)

 

#3 Emma Johansson


Emma Johansson


Ova dobro poznata biciklistica dolazi iz Norveške. Uspjeh kao da ju prati gdje god nastupila pa je skupila velik broj drugih i trećih mjesta na najvećim biciklističkim natjecanjima.


Popis je dug pa nećemo ni pokušavati popisati sva njezina postignuća. Spomenut ćemo samo da je 2013. godinu završila na prvom mjestu na UCI rang listi.


No nije sve u genima. Dobar izgled ovih sportaša sigurno je posljedica napornih treninga i posebne prehrane.


A ako više volite gledati bicikle nego njihove vozače, pogledajte nove modele u našem web shopu.

skrolaj na vrh