Vodič za ONLINE kupovinu bicikla

Vodič za ONLINE kupovinu bicikla
objavljeno: 13.04.2020.

 

Za većinu biciklista koji već duže vremena voze bicikl kupovina novog bicikla ne predstavlja veliki problem zbog iskustva kojeg su stekli vozeći se na dosadašnjem modelu ili određenom broju modela. Međutim za sve one koji su biciklizam tek odnedavno prepoznali kao odličnu vrstu rekreacije – način kako poboljšati ili sačuvati kondiciju ili su među onima koji su ga prepoznali kao odlično prijevozno sredstvo, sada imaju nesigurnost oko kupovine zbog raznolike vrste modela (cestovnimtbhybrid/trekking/cityebike). 

 

tk20_retail_gobybike_table_top_8x5_enus.jpg

 

Kada bi uvjeti za kupovinu bicikla bili idealni većina od vas posjetila bi neki od biciklističkih dućana u kojem bi kroz razgovor i savjete prodavača brzo i lako došli do modela koji ih zanima. Kako zbog situacije s pandemijom COVID-19 i dalje nemamo otvorene naše dućane donosimo savjete kako lakše izabrati bicikl na našem webshopu.

 

ZA KOJU VRSTU VOŽNJE KUPUJETE SVOJ NOVI BICIKL?

 

Ovo je prvo i najbitnije pitanje koje naši prodavači postave novom kupcu kada on uđe u dućan i kaže da želi kupiti novi bicikl. Većina kupaca danas kupuje bicikl s kojim se može voziti po gradu i povremeno otići na vožnje u prirodu. Ovim kupcima u većini slučajeva ponudimo bicikle iz kategorije MTB ili Hybrid.

 

marlin_sl_0979_edit.jpg

 

Naši najprodavaniji modeli u MTB segmentu kod novih kupaca su Trek Marlin ili Fuji Nevada modeli, a u segmentu hybrid modela to su Trek Dual Sport modeli.  

 

ODABIR VELIČINE BICIKLA

 

Nakon kategorije modela prelazimo na veličinu bicikla. Veličina okvira bicikla kupuje se prema visini vozača. Raspon veličina okvira je u rasponu XS do XXL ako je riječ o MTBHYBRID/TREKKINGeBIKE kategoriji ili u rasponu od 48 cm do 62 cm ako govorimo o CESTOVNIM modelima. 

 

mtb_standover_16x9_topfuel.jpg

 

Većina proizvođača bicikala kao što su TREKFUJI, imaju uz odabrani model tablicu preporučenih veličina u odnosu na visinu vozača. Na našem webshopu možete tako npr. ispod fotografija bicikla kojeg gledati naći tablicu KAKO ODABRATI VELIČINU:

 

mountain_size_chart.jpg

 

Iz našeg dosadašnjeg iskustva u prodaji bicikala možemo potvrditi da podaci u tablici doista odgovaraju preporučenim veličinama za 99% kupaca. Ovih 1 % možemo reći da otpada na one kupce koji se npr. nalaze na granici između dvije veličine zbog svoje visine. 

 

Kod osoba koje su na granici između dvije veličine spomenut ćemo da isto tako sama visina osobe nije jedini ključan faktor prilikom odabira veličine bicikla. Možemo imati dvije osobe jednake visine, npr. 179 cm ali različitih antropometrijskih mjera, razlika u dužini ruku i nogu u odnosu na dužinu trupa. Zbog tih razlika jednoj osobi će bolje odgovarati veličina M/L (osoba s dužim trupom, a kraćim nogama i rukama), a drugoj veličina L (osoba s kraćim trupom, a dužim nogama i rukama) ako govorimo npr. o MTB veličini bicikla.

 

KUPOVINA BICIKLA NA WEBSHOPU

 

Nakon što se odlučite za kategoriju bicikla koja vas zanima i odaberete željeni model proučite tablicu veličina koja se nalazi ispod fotografija bicikla na svakom od modela i po njoj odaberite željenu veličinu. Ako zbog svoje prve kupovine bicikla niste sigurni da li ste dobro odabrali možete nam se slobodno obratiti za pomoć putem emaila: info.webshop@rog-joma.hr

 

KOJE SU SVE MOGUĆNOSTI PLAĆANJA NA ROG-JOMA WEBSHOPU?

 

Na ovom linku možete pronaći sve moguće načine plaćanja na našem webshopu: https://www.rog-joma.hr/hr/tekst/nacini-placanja/

*Obročno plaćanje do 12 rata vrijedi također i za kartice Zagrebačke banke: Mastercard i Visa.

 

SLAGANJE I DOSTAVA BICIKLA

 

Bicikl dolazi na Vašu adresu 95% složen. Potrebno je samo montirati pedale i dotegnuti volan. To nismo u mogućnosti napraviti zbog transporta i veličine kutije u koju se stavlja bicikl. 

 

tcrmsocialdistancingbikedeliverycampaign_33572_a_primary.jpg

 

Bicikl na vašu adresu nakon kupovine na webshopu dostavljamo kurirskom službom koja nakon što pokupi bicikl od nas najčešće dostavu izvrši u roku od 48 h. Dostava bicikla je besplatna kao i sve narudžbe preko 300 kn. U ovo vrijeme kad se većina kupljene robe dostavlja kurirskim službama molimo vas i za malo strpljenja i razumijevanja oko dostave. 

 

BESPLATAN PRVI SERVIS

 

Uz svaki novi kupljeni bicikl kupac dobiva besplatan prvi servis koji se može iskoristiti u roku od 60 dana. 

 

best-buy-2020-title-1586325006.PNG

skrolaj na vrh