Trek Marlin 5 - najbolji bicikl u svojoj klasi

Trek Marlin 5 - najbolji bicikl u svojoj klasi
objavljeno: 03.05.2019.

 

Velika većina nas prilikom kupovine novog bicikla gleda upravo omjer cijene i kvalitete. S obzirom na to da Trek kao brend pripada u sam vrh biciklističke industrije kad je u pitanju kvaliteta s pravom tvrdimo da je novi Marlin 5 najbolji bicikl koji se nudi u svojoj klasi, a u nastavku teksta dajemo vam i dokaze da je to uistinu tako.

marlin5-rog-joma-brdski-bicikl.jpg


POTPUNO NOVI OKVIR S KARAKTERISTIKAMA PUNO SKUPLJIH MODELA

 

U usporedi s modelima iz 2018.g., cijevi okvira novog Marlina sada su hidrofobne. Primijetit ćete kako tehnologija izrade okvira uz pomoć hidrofobnih cijevi daje Marlinu potpuno drugačiji izgled kakav smo navikli vidjeti na modelima koji prelaze cjenovni razred preko 7.000,00kn. Cijevi tako nisu okrugle već izgledaju masivnije. Unatoč tome okvir nije teži već je lakši, a ujedno i čvršći. 

 

marlin5-rog-joma-mtb-bicikl.jpg

 

Novi okvir karakterizira i puno ljepša grafika pa je tako sada natpis Trek naglašen uz pomoć većeg i 'Bold' natpisa koji Marlinu daje još agresivniji i ozbiljniji izgled. 

 

OKVIR S UNUTARNJE PROVEDENIM BUŽIRIMA

 

Novi okvir Marlina može se pohvaliti i s bužirima koji više ne strše van okvira već prolaze unutar samog okvira što biciklu daje čist i potpuno moderan dizajn. Tehnološki gledano ovo će vam u budućnosti ušparati i novce prilikom održavanja samog bicikla jer se bužiri unutar okvira neće tako lako oštetiti ili uništiti ako se često vozite u lošijim vremenskim uvjetima. Tu možemo naglasiti i da je samo održavanje bicikla upravo zbog toga puno lakše, brže i jednostavnije. U velikoj većini slučajeva ovo je karakteristika kakvu imaju bicikli puno višeg cjenovnog ranga.


marlin5-rog-joma-bicikli-buziri.jpg

 

NAJBOLJI FIT ZA SVAKOG VOZAČA

 

Marlin modeli dostupni su u 7 veličina (XS, S, M, ML, L, XL, XXL) što osigurava da svaki vozač bez obzira na svoju visinu nađe za sebe idealnu veličinu. Osim odgovarajuće veličine 'Smart Wheel Size' osigurava da ovisno o veličini koja vam odgovara imate i najbržu veličinu kotača. Na veličinama XS i S Marlin je opremljen s 27.5“ kotačima, a sve ostale veličine opremljene su s 29er kotačima. 

 

marlin5-rog-joma-kotaci.jpg

 

Na najmanjim veličinama isto tako dobivate kočnice sa skraćenim dohvatom za prste i nešto užim upravljačem što nižim vozačima osigurava sigurniju i udobniju vožnju. 

 

UPRAVLJAČKI KOKPIT

 

Na novom Marlinu pronaći ćete i vrlo kvalitetne ručice volana. Ručice imaju ergonomski napravljeno hvatište kako bi vam omogućile maksimalnu udobnost u toku vožnje. Uz to montaža gripova se vrši uz pomoć 'lock-on' ringa tako da se više nećete morati mučiti s navlačenjem ručice ukoliko želite podesiti poziciju kako vam najviše odgovara.

 

marlin5-rog-joma-navlake-rucica.jpg
Volan i lula kormila promjera su 31.8mm što često nije slučaj na ostalim biciklima iz ovog cjenovnog ranga (najčešće nalazimo promjer 25.4mm). Veći promjer osigurava opet manju težinu, a više čvrstoće. 

 

HIDRAULIČNE DISK KOČNICE

 

U ovom cjenovnom rangu malo koji model može se pohvaliti hidrauličnim disk kočnicama. Najčešće ćete naići na klasične 'rim' kočnice ili mehaničke disk kočnice. Trek Marlin 5 opremljen je Tektro hidrauličnim disk kočnicama. Zahvaljujući njima imat ćete puno veću snagu i bolju modulaciju prilikom kočenja, a uz to i prsti će vam se manje zamarati ako ćete naići na dugi spust na kojem ćete morati više kočiti. S ovim kočnicama bit će vam potreban samo jedan prst na ručici kočnice bilo da želite laganije ili agresivnije kočiti.

 

marlin5-rog-joma-hidraulicne-kocnice.jpg

 

SHIMANO POGONSKI DIJELOVI

 

Bicikl je u potpunosti opremljen Shimano dijelovima. Stražnji mjenjači kranc su Shimano Tourney. Ovo zasigurno nije 'high-end' oprema ali s obzirom na to da govorimo o ulaznom modelu mtb bicikla glavna karakteristika ovog mjenjača je da radi veoma pouzdano i veoma ga je lako servisirati ako se dogodi potreba za time. 

 

marlin5-rog-joma-shimano.jpg

 

WOMEN SPECIAL DESIGN (WSD) 

 

Marlin ženski modeli nude iste karakteristike kao i ostali modeli iz ove linije samo je boja okvira i pojedini dijelovi poput sjedala, upravljača i gornje cijevi okvira naglašena upravo za nježniji spol. 

 

marlin5-wsd-rog-joma-mtb-zenski-bicikl.jpg

 

SPREMAN ZA SVU DODATNU OPREMU

 

Integrirani nosači na Marlin okviru omogućavaju vam da vrlo lako montirate prednji i stražnji blatobran ili stražnji nosač tereta. Ovo vam omogućava da Marlin pretvorite u svakodnevni bicikl za vožnju gradom, do posla ili do dućana. Isto tako imate mogućnost na Marlina staviti i dropper cijev sjedala s unutarnje provedenim bužirom čime ćete Marlinu dodati još više okretnosti i bolje performanse u vožnji po off-road terenima. 

 

marlin5-rog-joma-voznja-u-prirodi.jpg

 

NAJBOLJE JAMSTVO NA TRŽIŠTU

 

Svaki Trek bicikl pa tako i Marlin ima doživotnu garanciju na okvir. Uz to na sve Bontrager dijelove na biciklu vrijedi vam 2-godišnje jamstvo, a na sve ostale dijelove ima 1-godišnje jamstvo. 

 

Prilikom kupovine na biciklu je odrađen nulti servis kako bi vam omogućili da vožnju započnete čim ste izašli iz trgovine. Uz to prilikom kupovine dobit ćete i još jedan besplatan servis koji imate pravo iskoristiti unutar 60 dana od kupovine bicikla. 

 

marlin5-wsd-rog-joma-zenski-bicikl.jpg

 

ZAKLJUČAK

 

Novi Trek Marlin 5 nudi najbolji omjer cijene i opreme trenutno na tržištu. Veoma kvalitetan i lagan aluminijski okvir odlična je baza za sve koji se tek počinju voziti na brdskom biciklu i traže bicikl sposoban za vožnju u prirodi i urbanoj 'džungli'. Ovako kvalitetan okvir odlična je baza i za kasniju nadogradnju bicikla s boljim dijelovima kako ćete i sami postajati iskusniji vozač. 

 

marlin5-rog-joma-gradski-bicikl.jpg

skrolaj na vrh