Podržite pokret za boljitak planeta - #GoByBike

Podržite pokret za boljitak planeta - #GoByBike
objavljeno: 22.04.2022.

 

Svaki vaš odlazak na vožnju biciklom, bilo da je riječ o vožnji bicikla kao prijevoznom sredstvu, vožnji kao vrsti treninga ili rekreacije, načinu izbacivanja svakodnevnog stresa, ostavlja jasan trag koji je koristan za zajednicu i planetu na kojoj živite.


gobybike-rogjoma-2020-cover.jpg

NAŠ SVIJET - > NAŠA ODGOVORNOST

Danas smo svjedoci pozitivnih promjena koje su se počele događati u svijetu pojavom potrebe za socijalnom distancom. Jedan od najvećih biciklističkih brendova, Trek Bicycle, pokrenuo je kampanju #GoByBike kako bi motivirali čim veći broj ljudi da nastave primjenjivati korake poput smanjivanja emisije ugljičnog monoksida koji je netom prije COVID-19 pandemije dosegao svoj vrhunac.

 

gobybike-rogjoma-2020-chart.jpg

 

Danas se nalazimo u prilici da nastavimo poduzimati korake za boljitak planeta na kojem živimo. Za naš planet, vožnja biciklom je akcija koja pomaže sprječavanju širenja ugljičnog monoksida koji je glavni krivac negativnih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja koje negativno utječe na svijet u kojem živimo.


gobybike-rogjoma-2020-planet.jpg


Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) zagađenost zraka doprinosi 7 milijuna smrtnih slučajeva godišnje u svijetu. U doba pandemije neki od svjetskih gradova, koji bilježe najveću razinu onečišćenja u zraku, zabilježili su smanjenje zagađenosti zraka do čak 60% u samo tri tjedna “lockdown-a” zbog COVID-19 pandemije u odnosu na prijašnju godinu.


gobybike-rogjoma-2020-collectiveaction.jpg


Upravo vožnja biciklom direktno utječe na smanjenje zagađenosti zraka te smanjenju povećanja globalnog zatopljenja koje negativno utječe na cijeli planet na kojem živimo.


gobybike-rogjoma-2020-bikeride.jpg


PRIDRUŽITE NAM SE U OVOJ ZAJEDNIČKOJ BORBI ZA NAŠ PLANET

Jedna od najpoznatijih izreka, koju je izgovorio Neil Armstrong: “Ovo je mali korak za čovjeka ali veliki skok za čovječanstvo”, neka svakom od nas posluži kao nit vodilja da i samo jedna vožnja tjedno na biciklu pridonosi smanjenju štetnih emisija i zauzvrat pozitivno utječe na okruženje u kojem živimo.

 

PRIDRUŽITE SE OVOJ MISIJI UZ OVA TRI KORAKA:

  1. Odaberite bicikl kao način prijevoznog sredstva umjesto automobila, tramvaja, autobusa ili vlaka barem jednom tjedno
  2. Podijelite na svojim društvenim mrežama fotografiju svoje vožnje i označite ju uz pomoć #GoByBike
  3. Pozovite svoje prijatelje i poznanike da se pridruže ovom pokretu tako što ćete ih tagirati na svojim fotografijama i objavama

    gobybike-rogjoma-2020-photo.jpg
    Ako želite da vaša fotografija bude vidljiva i na Rog-Joma društvenim mrežama i blog stranici uz #GoByBike koristite i #RogJoma.



skrolaj na vrh