Rezultati petrage
HR | EN

Top 7 mobilnih aplikacija koje mjere napredak vježbanja

objavljeno: 31.10.2018.
Top 7 mobilnih aplikacija koje mjere napredak vježbanja

Većina ljudi ne može zamisliti život bez pametnog telefona. Pomoću njega odgovaramo na mailove, pretražujemo recepte, slušamo glazbu ili gledamo filmove.


U masi dostupnih aplikacija, postoji doslovno tisuću njih koje mogu pomoći našem zdravlju, bilo da se radi o tjelesnom ili psihičkom. Sve one imaju zajednički cilj: dignuti vas iz kauča, odmaknuti vas od stola i pomoći vam u stvaranju zdravih navika.

Nikada nije prekasno da započnete s vježbanjem, bez obzira da li vam je cilj skinuti par kilograma ili ste odlučili iz korijena promijeniti vaš nezdrav način života. Partner koji će uvijek i svugdje biti raspoložen za vježbanje s vama je vaš pametni telefon.


U kakvim divnim vremenima živimo, zar ne?


Odlučili smo sastaviti popis aplikacija koje se savršeno snalaze u ulozi fitness partnera ili čak trenera. I znate što je najbolje? Besplatne su.


1) PEAR Personal Fitness Coach


Prva na popisu je aplikacija PEAR, koja je, prema mišljenju fitness stručnjaka, jedna od najboljih fitness aplikacija koje možete pronaći. Uz audio zapise stvarnih trenera, imat ćete osjećaj da je netko stvarno pored vas, tako da ćete možda malo manje zabušavati.


U aplikaciju možete prenijeti i glazbu uz koju najviše volite vježbati, no svaki put kada vam se vaš trener obrati, glazba će se utišati. Aplikacija sadrži mnoštvo zanimljivih vježbi. Besplatna verzija aplikacije ima ograničenim izbor vježbi, ali sasvim dovoljno da postignete super rezultate.


vjezbanje-u-prirodi.jpg


Želite li pristup dodatnim značajkama koje aplikacija nudi, možete se pretplatiti na aplikaciju.


* besplatna osnovna inačica

Google Play download

iOS download


2) Strava Running & Cycling


Strava Running & Cycling je društvena mreža za sportaše. Ako imate natjecateljski duh, ova aplikacija savršena je za vas. Omogućuje vam praćenje trčanja i vožnje GPS-om, pridruživanje izazovima, dijeljenje fotografija vaših aktivnosti i praćenje prijatelja i njihovih rezultata.


Strava svaki pametni telefon pretvara u sofisticirano računalo za praćenje trčanja i bicikliranja. Uključite Stravu prije aktivnosti i pratite svoje izvedbe, a nakon toga duboko zaronite u svoje podatke. Pratite i analizirajte svaki aspekt vaše aktivnosti.


Možete odrediti željeni cilj i pratiti pretrčane kilometre ovisno o opremi kao što su tenisice. Da objasnimo - možete unijeti model tenisica u kojima ste trčali danas, a ako ih sutra promijenite, ova aplikacija nudi mogućnost da pratite napredak trčanja u novim tenisicama.


Strava nudi mogućnost praćenja stanja i ostale sportske opreme, na primjer možete pratiti broj kilometara od zadnjeg servisa bicikla.


Pretplatite li se na aplikaciju, otvaraju se dodatne mogućnosti, kao što su postavljanje detaljnih ciljeva vježbanja i analitike.


* besplatna osnovna inačica

Google Play download

iOS download


3) Endomondo

 

Aplikacijom Endomondo možete pratiti vožnju bicikla, trčanje i ostale aktivnosti na otvorenom te ih podijeliti s prijateljima. Omogućava vam da postavite svoj osobni cilj, a kasnije možete detaljno analizirati rezultate. Aplikacija je precizna i jednostavna za korištenje.


Odlučite li se za premium verziju, možete koristiti i različite planove treninga i aktivirati audio vođenje treninga.


* besplatna osnovna inačica

Google Play download

iOS download

 

aplikacija-za-pracenje-vjezbanja.jpg 

4) MapMyRide

 

Aplikacija MapMyRide pionir je u planiranju i praćenju ruta, ali unatoč tome uz dugogodišnje iskustvo i dalje zasjenjuje svoje konkurente.


Pratite i spremite svaku vožnju uz pomoć MapMyRide aplikacije koja će vam zauzvrat poslati povratne informacije i statistiku kako biste idući put poboljšali svoju izvedbu.


Otkrijte najbolje biciklističke rute, spremite i podijelite svoje favorite i nadahnite se kako biste ostvarili nove biciklističke ciljeve sa zajednicom od preko 40 milijuna sportaša.


Bilo da ste početnik ili profesionalac, pronaći ćete značajke i alate uz pomoću kojih ćete ostati motivirani.


Aplikacija nema toliko društvenih značajki kao na primjer Strava, no jasan je pobjednik kada govorimo o jednostavnom planiranju ruta.


* besplatna osnovna inačica

Google Play download

iOS download


5) MapMyFitness


Aplikacija MapMyFitness bilježi više od 600 različitih fitness aktivnosti i može se sinkronizirati s više od 400 različitih uređaja kako bi korisnicima pružio potpunu sliku izvedbe. Korisnici mogu pretraživati rute u blizini ili dijeliti svoje omiljene rute.


MapMyFitness sprema podatke o brzini i ti podaci mogu se koristiti za postavljanje novih osobnih ciljeva. Kroz zajednicu MapMyFitness, korisnici se mogu pridružiti izazovima, kao i motivirati prijatelje. Najnovije verzije programa MapMyFitness kompatibilne su s Android Wear uređajima i Apple Watchom.


Premium verzija aplikacije nudi personalizirane programe vježbanja i sposobnost praćenja otkucaja srca.


* besplatna osnovna inačica

Google Play download

iOS download

 

osoba-na-biciklu.jpg

 

6) Sworkit

 

Tražite li aplikaciju sa širokim izborom ciljanih vježbi, aplikacija Sworkit pravi je izbor za vas. Dobra je za početnike jer prikazuje pravilno izvođenje svake vježbe. Možete birati između kardio vježbi, vježbi snage, istezanja, pilatesa ili kombinaciju više vježbi.


Sworkit aplikacija idealna je za one koji nemaju puno slobodnog vremena za vježbanje. Dozvoljava vam da odaberete vrijeme koje vam je potrebno za trening. Vremenski intervali vježbi kreću se od pet minuta do sat vremena.


Osnovna verzija aplikacije je besplatna, dok premium verzija nudi još više značajaka, kao što su pregled povijesti vježbanja te mogućnost spremanja setova.


U Sworkitu su mislili i na one koji imaju djecu ili mlađeg člana obitelji koji rado ometaju prilikom treninga - njima možete instalirati Sworkit Kids aplikaciju. Vježbe su prilagođene djeci i dovoljno su interesantne da im okupiraju pažnju. A sa stvaranjem zdravih navika ionako je najbolje što ranije početi, zar ne?


* besplatna osnovna inačica

Google Play download

iOS download


7) Fit Radio


Ne možete vježbati bez glazbe u pozadini? Onda je Fit Radio prava aplikacija za vas. Glazba može biti snažan motivator za trening, a Fit Radio pruža široku paletu glazbe koja potiče na vježbanje. Sadrži audio-treninge i prikazuje popise za reprodukciju namijenjene da vam pomognu u postavljanju i održavanju ritma vježbanja.


Korisnici mogu postaviti svoju ciljanu brzinu otkucaja srca i odabrati neki od brojnih audio-treninga ili vježbati freestyle s nizom popisa za reprodukciju temeljenih na aktivnostima ili žanrovima. Korisnici također mogu postaviti intervale, prijeđenu udaljenost i spremiti i dijeliti svoje omiljene popise pjesama.


* besplatna osnovna inačica

Google Play download

iOS download


trcanje_2018-10-31_10-13.jpg


Bonus aplikacija: Bike Repair


Kada bi vaš bicikl mogao sam skidati aplikacije, vjerujemo da bi mu Bike Repair bio prvi na listi!


Ova odlična aplikacija namijenjena je za pomoć kod popravka bicikla. Provodite li puno vremena biciklirajući, prije ili poslije javit će se potreba za nekim popravkom. Iako je popravak bicikla obično brz i cjenovno prihvatljiv, barem u usporedbi s automobilom, uz pomoć ove aplikacije moći ćete još malo odgoditi posjet serviseru jer ćete jednostavnije popravke znati obaviti sami.


Aplikacija sadrži 58 vrlo detaljnih uputa za popravak bicikla za iskusne i za one malo manje iskusne vozače. Osim uputa za popravak, sadrži i puno korisnih trikova i savjeta za vozače bicikla kao što je na primjer: kako se riješiti bolova u koljenu.


Bike Repair vaš je osobni džepni serviser i najbolji vodič za održavanje i popravak bicikla.


* besplatna osnovna inačica

Google Play download

iOS download


Ako ipak imate više povjerenja u nevirtualne servisere, posjetite najbliži rog-joma servis.