Cestovni bicikl ili bicikl za sve?

Cestovni bicikl ili bicikl za sve?
objavljeno: 02.04.2022.

 

Iako je među biciklistima uvaženo pravila da je broj bicikla koje treba imati u garaži N+1, znamo da je većini nas iz više razloga to nezamislivo. U današnje vrijeme bicikli su postali toliko svestrani da i modeli u istoj kategoriji, npr. cestovni bicikli, imaju svojevrsne karakteristike po kojima se razlikuju jedni od drugih i to ne samo od proizvođača do proizvođača već kad pogledamo i modele unutar jednog brenda kao što je TREK.

 

sn_bontrager_sicilytc2019_367.jpg

 

Želite li više aerodinamične karakteristike koje će doći do izražaja kada vozite solo ili se pripremate za nastup na nekoj triatlonskoj utrci skrenut ćemo vam pažnju na Trek Madone.

 

madone_sl_social_selects_square_1.jpg

 

Želite li lagan i eksplozivan bicikl za najbolje moguće performanse na usponu ili biciklističkim utrkama skrenut ćemo vam pažnju na Trek Emondu.

 

emondasl6etap_22_35029_b_portrait.png

 

Želite li se voziti neistraženim cestama koje nerijetko završavaju i na off-road gravel dionicama preporučit ćemo vam Trek Checkpoint.

 

checkpointsl5_22_35169_b_portrait.jpeg

 

A što kada želite od svega po malo?

Razmišljate o cestovnom biciklu s kojim želite biti sigurni da možete voziti kraće i duže dionice vikendom, a da bez obzira radilo se o dionici od 2h ili 6h u sjedalu neće osjećati nikakve bolove ili nelagodu tijekom vožnje? Ujedno želite i mogućnost prilagodbe ako vas društvo pozove na vožnju makadamskim puteljcima uz obalu Save ili zemljanim putevima Istarskih vinograda? 

U tom slučaju želite Trek Domane ili kako ga mi još volimo nazvati „All Road Bike“! Domane je upravo moderan cestovni bicikl koji ispunjava sve zahtjeve današnjih vozača: brz, prilagodljiv podlozi po kojoj vozite i prilagodljiv vozaču te koristan čak i kad ga poželite koristiti kao prijevozno vozilo.

 

2019-05-13_domane_lifestyle_shoot_home1558.jpg

 

Trek Domane – cestovni bicikl koji pruža bolji osjećaj vožnje bez obzira na cestu kojom vozite!

Udobnost prilikom vožnje na svakom biciklu uvelike ovisi o samoj geometriji okvira. Domane modeli imaju tzv. „Endurance“ geometriju, a sam naziv za takvu geometriju govori nam da jer riječ o položaju u kojom vozač može provesti duži period bez da počne osjećati zamor (bolove) u donjem dijelu leđa, ramenom pojasu ili bilo kakvu drugu vrstu nelagodne.  

 

IsoSpeed tehnologija

 

Udobnost na Domane modelu nije zagarantirana samo geometrijom okvira već i jedinstvenoj „IsoSpeed“ tehnologijom koja je od prvog dana razvijana upravo na Domane modelu uz pomoć najboljih vozača cestovne World Tour ekipe Trek-Segafredo, a gdje je veliki doprinos u razvoju ove tehnologije pripomogao jedan od najboljih cestovnih vozača na jednodnevnim „Classic“ utrkama – Fabian Cancellara.

„IsoSpeed“ tehnologija omogućava okviru bicikla da „upija“ sve neravnine i vibracije koje se s kotača bicikla prenose na vozača. Zahvaljujući tzv. „IsoSpeed decoupleru“ cijevi na okviru, „top tube“ i „seat tube“, nisu fizički spojene i između njih nalazi se „mini-suspenzija“ koja apsorbira sve neželjene vibracije. Zbog ove tehnologije Domane se „miče“ zajedno s cestom, kakva god da ona je, i time vozaču omogućava osjećaj da bicikl ide glatko, stabilno i brzo. 

 

2020-trek-domane-p1-5-1564149958.jpg

 

Najbrži Domane do sada!

 

Ova treća generacija Domane modela ima redizajnirane cijevi okvira koje osim udobnosti pružaju i bolju aerodinamiku (za usporedbu s prijašnjim modelom prilikom vožnje na 40km/h izmjerena je ušteda od čak 12W!) 

Boljoj aerodinamici okvira ide u prilog i mogućnost nošenja dodatne opreme poput rezervne zračnicemini alatapumpe u spremištu koje se nalazi u „down tube“ cijevi okvira, umjesto u torbici ispod sjedala. 

 

2020-trek-domane-p1-19-1564149955.jpg

 

 2019-05-13_domane_lifestyle_shoot_home1745.jpg

 

Veliki raspon širine guma

 

Zahvaljujući prelasku na disk kočnice Domane modeli imaju prostora prihvatiti gumu i do 40 mm širine. Ovisno o načinu vožnje, cestovni Granfondo Roller Coaster ili npr. Gravelman Zagreb možete lako na jednom modelu bicikla voziti vanjske gume u rasponu od 25/28 mm pa sve do 40 mm

I to još nije sve… Neki od vas možda će se odlučiti da im je ljepše koristiti novi bicikl ne samo za rekreaciju i treninge nego i kao novo prijevozno sredstvo. U tom slučaju svidjet će vam se mogućnost montaže prednjeg i stražnjeg blatobrana koje nudi Domane model, a da pritom i dalje ima dovoljno prostora za širinu guma do 38 mm. 

 

2020-trek-domane-p1-15-1564149954.jpg

 

Bicikl godine po izboru urednika biciklističkog magazina „Bicycling Magazine“ 

 

Domane SL 6 je zbog svih ovih karakteristika izabran za bicikl godine u izboru 2020.g. kada je predstavljena ova treća generacija. 

Trek Domane je zbog svoje svestranosti, koja mu omogućava vožnju po asfaltiranim ili šljunčanim cestama (bez obzira na način vožnje - dugi brevet u ritmu „weekend warriora“ ili utrkivanja na Granfondo maratonima ili pak Gravel događanjima) jedan od najomiljenijih modela na tržištu. 

 

2019-05-13_domane_lifestyle_shoot_home1562.jpg

 

Već sada u našoj ponudi imate mogućnost kupovine modela za 2022. sezonu od kojih ćemo izdvojiti sljedeće modele (DOSTUPNO ODMAH):

 

Domane SL 6 eTap 2022

 

1622641225.jpg

 

Osim svih spomenutih prednosti, SL modeli napravljeni su od OCLV 500 karbona (doživotna garancija na okvir), a za glatkoću prijenosa iz brzine u brzine zaslužna je nova 12-brzinska Sram Rival eTap AXS grupa mjenjača.

 

1622641280.jpg

 

Domane SL 6 2022

 

1627594183.jpg

 

Ako više volite „old school“ način prijenosa brzina uz pomoć sajli i više naginjete prema Shimano grupi mjenjača onda vam pažnju skrećemo na nove Domane SL 6 modele koji su opremljeni Shimano Ultegra 11-brzinskom grupom mjenjača. Također, oba SL 6 modela opremljena su i Bontrager Paradigm 25 Tubeless Ready kotačima (unutarnja širina obruča je 25 mm) koji pružaju savršen balans bilo da odlučite voziti cestovnu gumu širine do 28 mm ili ciklokros / gravel gume širine do 40 mm. 

 

1627594240.jpg

 

Ako i dalje imate neke upite ili nejasnoće vezane oko Domane modela uvijek nam se možete slobodno obratiti u jedan od naših dućana (Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Virovitica, Osijek, Zadar, Split) ili putem emaila: info.webshop@rog-joma.hr

skrolaj na vrh