44 milijuna kuna za financiranje električnih vozila

44 milijuna kuna za financiranje električnih vozila
objavljeno: 02.07.2020.

 

Kao i prošle godine objavljen je natječaj koji će svim zainteresiranima omogućiti kupovinu električnih vozila uz subvenciju. U ovu skupinu vozila spadaju i električni bicikli

 

rog-joma-poticaji-elektricna-vozila-ebike-2020.jpg

 

Od 2014. do 2019. godine je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 109,5 milijuna kuna sufinancirao nabavu 3681 energetski učinkovitijeg vozila (električnih, hibridnih te plug in hibridnih vozila).

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost otvorio je natječaj za sufinanciranje kupovine električnih vozila (energetski prihvatljiva vozila) za pravne i fizičke osobe u iznosu od 44 milijuna kuna - 22 milijuna za fizičke i 22 milijuna za pravne osobe.

  • Javni poziv za pravne osobe objavljen je 30. lipnja 2020. godine, a sa zaprimanjem prijava se započinje od 7. srpnja od 9 sati
  • Javni poziv za građane bit će objavljen 2. srpnja 2020. godine, a sa zaprimanjem prijava se započinje od 13. srpnja od 9 sati.

ZAŠTO ELEKTRIČNA VOZILA?

  • nemaju emisije štetnih plinova u atmosferu, odnosno njihovim korištenjem smanjuje se štetan utjecaj na okoliš -> #GoByBike
  • njihovim korištenjem se smanjuje potrošnja fosilnih goriva (neobnovljivih izvora energije)
  • podrazumijevaju smanjenje troškova održavanja te veću sigurnost u prometu
  • manje je porezno opterećenje
  • smanjuje se zagađenost okoliša bukom (procjenjuje se da gotovo 20 % stanovnika EU pati od buke čije se razine smatraju neprihvatljivima,)
  • doprinose društveno odgovornom poslovanju odnosno održivom razvoju
 
rog-joma-gobybike-elektricna-vozila-2020-ebike-poticaji-2020.jpg
 

SUBVENENCIJA ZA KUPOVINU ELEKTRIČNIH BICIKALA

Važna novost je da građani više neće moći računati na poticaje pri kupnji električnih bicikala, već će 5000 kuna za tu namjenu biti rezervirano isključivo za pravne osobe te jedinice lokalne samouprave koje se odluče kupiti 5 do 15 bicikala.

Bicikli se građanima ove godine neće sufinancirati jer su prošle godine mnogi električni bicikli kupljeni uz poticaje odmah preprodavani.

Fond uvjetuje da kupljena vozila moraju ostati dvije godine u vlasništvu.


KAKO SE PRIJAVITI?

  1. Odabrati vozilo i zatražiti ponudu za isto. Ako nije izraženo u ponudi - pribaviti i katalog i/ili certifikat u kojem se navode tehničke karakteristike vozila, iz kojih je jasno vidljiva kategorija, proizvođač, model, vrsta pogona, snaga, emisija
  2. U sustav za e-prijave na javne pozive Fonda učitati (uploadati) dokumentaciju (kopiju obje strane osobne iskaznice, presliku ponude za kupnju vozila izdanu od strane ovlaštenog prodavatelja, ukoliko isto nije izraženo ponudom, priložiti i katalog, certifikat ili sličan dokument iz kojeg su jasno vidljive tehničke karakteristike vozila koji je predmet ponude: kategorija, proizvođač, model, vrsta pogona (električni / „plug-in“ hibridni), snaga vozila (kW) te emisija CO2 (g/km);  pravne osobe trebat će priložiti i dodatnu dokumentaciju propisanu Javnim pozivom)
  3. Prijaviti se na Javni poziv klikom na „Prijavi se“ (ova opcija će u sustavu biti omogućena tek od početka službenog zaprimanja prijava).
 

REZERVACIJA

Nakon što se novac predviđen za poticaje rezervira predajom predračuna, za samu kupnju i potpisivanje ugovora ponovno će se nuditi punih 12 mjeseci, što je i više nego dovoljno vremena da se cijela priča privede kraju bez previše stresa. Pritom će rezervacija ponovno glasiti na osobu pa se prijavitelj može predomisliti i poticaj u konačnici iskoristiti za kupnju bilo kojeg vozila unutar kategorije za koju se prijavio.
 

KAKO DA ZATRAŽIM PONUDU OD ROG-JOMA TRGOVINE?

Pošaljite e-mail na info.webshop@rog-joma.hr nazivom modela bicikla ili naznačenom poveznicom (linkom) s Rog-Joma web stranice na model bicikla koji Vas zanima te u zahtjevu navedite Vaše ime i prezime (za pravne osobe: ime firme i OIB), adresu i broj telefona.

ELEKTRIČNI BICIKLI IZ NAŠE PONUDE

Električni bicikli iz godine u godinu bilježe sve veći porast u prodaji, a Hrvatska je također među zemljama koja prati ovaj povećani trend kupovine električnih bicikala. Iz naše bogate ponude električnih bicikala izdvajamo naše najprodavanije modele:

TREK POWERFLY

Powerfly modeli napravljeni su kako bi izdržali vožnju po zahtjevnim trail stazama, a ujedno će biti odličan izbor i za sve one koji traže svestran bicikl za svakodnevne vožnje gradskim ulicama. Powerfly modeli također podržavaju montažu dodatnih dijelova i opreme poput blatobrana, stražnjeg nosača tereta, rasvjete što ga pretvara u pravi commuting bicikl. 

 

rog-joma-poticaji-za-elektricna-vozila-2020-powerfly-eq.jpg

 

BOSCH PAKET OPREME NA SVIM MODELIMA

Svi Powerfly modeli opremljeni su Bosch paketom opreme kad pričamo o motoru, bateriji i upravljačkoj jedinici. Ovisno o modelu kojeg izaberete dobit ćete bateriju jačine 500 Wh ili 625 Wh. Powerfly modeli koriste tzv. RIB tehnologiju (Removable Integrated Battery). Ova tehnologija omogućava da se baterija nalazi skrivena u donjoj cijevi okvira čime je osiguran ljepši i efikasniji dizajn cijelog bicikla - osim veće sigurnosti baterije omogućena je i montaža nosača bidona kao na klasičnim mtb biciklima.

POWERFLY 4

Najjeftiniji Powerfly model opremljen je Bosch Performance CX motorom jačine 250 W i baterijom jačine 500 Wh (RIB) te upravljačkom jedinicom Purion. Za prijenos brzina tu je Shimano grupa mjenjača Altus / Acera. 

 

rog-joma-poticaji-elektricna_vozila-powerfly-4-2020.jpeg

 

Za potpunu kontrolu i samopouzdanje prilikom vožnje na trailovima tu je prednja vilica Suntour s 120 mm hoda i Tektro hidraulične disk kočnice. 

 

rog-joma-poticaji-elektricna_vozila-powerfly-4-2020-trek.jpeg

 

POWERFLY 5

Mi volimo reći kako je ovaj model svojom cijenom i opremom u klasi BEST-BUY modela u svojoj klasi. Powerfly 5 modeli opremljeni su SRAM Eagle 12 brzinskom grupom mjenjača, Rock Shox prednjom suspenzijom od 120 mm hoda i Bontrager Kovee tubeless ready kotačima.

 

rog-joma-poticaji-elektricna-vozila-powerfly-trek-2020.jpg

 

Za asistenciju u vožnji tu je najnoviji model Bosch Performance Line CX motora snage 250 W te Bosch PowerTube baterija (RIB) jačine 500 Wh.

 

rog-joma-poticaji-elektricna-vozila-powerfly-trek-2020-wsd.jpg

 

TREK RAIL

Za razliku od Powerfly modela, Rail modeli svoj puni potencijal iskoristit će vozači koji najviše vremena provode vozeći zahtjevnijim off-road stazama. Po svojim specifikacijama možemo reći da je Rail model poput električnog enduro bicikla na što ukazuje i geometrija samog okvira (kut prednje vilice od 64.5 stupnja) te prednja vilica sa 160 mm hoda i 150 mm hoda na stražnjoj suspenziji. Za razliku od klasičnog enduro bicikla, Rail će vam oprostiti manjak vremena za trening pa ćete se nakon odrađenog spusta s lakoćom vratiti na vrh istog ili novog uspona kako bi adrenalin i uživanciju na spustu ponovili i više od 1x. 

 

rog-joma-rail-poticaji-elektricna-vozila-2020.jpg

 

RAIL 5 

Iako je ovo ulazni model kod Rail serije, oprema će zadovoljiti većinu vozača koji traže pristupačniji e-MTB model s dvije suspenzije i dodatnom opremom poput dropper cijevi sjedala.

Rail 5 opremljen je novim Bosch Performance Line CX motora snage 250 W te Bosch PowerTube baterija (RIB) jačine 500 Wh (uz nadoplatu moguće je naručiti i model s baterijom jačine 625 Wh). 

Uz Bosch opremu ovaj model opremljen je i SRAM Eagle 12-brzinskom grupom mjenjača, TranzX dropper cijevi sjedala i Tektro 4-piston hidrauličnim disk kočnicama.

 

rog-joma-rail-5-poticaji-elektricna-vozila-2020.jpeg

 

RAIL 7

Ako tražite BEST BUY model kod Rail linije onda je Rail 7 upravo model koji tražite. 

Rail 7 se vrti na Bontrager Line Comp 30 kotačima (unutarnja širina obruča je 29 mm) i na 29+ gumama dimenzija 29x2.60" što uz bateriju jačine 625 Wh osigurava pregršt zabave na off-road stazama. 

 

rog-joma-rail-7-poticaji-elektricna-vozila-2020-demo.jpeg

 

Za razliku od Rail 5 modela, Rail 7 opremljen je Shimano 12-brzinskom grupom mjenjača (SLX / XT), a za sigurno zaustavljanje brinu se Shimano Deore 4-piston hidrulične disk kočnice.

 

rog-joma-rail-7-poticaji-elektricna-vozila-2020.jpeg

 

TREK VERVE+

Bez obzira kamo i u koje vrijeme se trebali uputiti, Verve+ modeli najbolji su način da tamo stignete. Izbjegnite gradske gužve i čekanja u koloni u ove e-Bike gradske modele. Geometrija ovih modela pružit će vam udobnu, a ujedno i zabavnu vožnju. Uz dodatnu opremu poput blatobrana i rasvjete neće vas iznenaditi ni nenadani pljusak ili vožnja u sumrak ako ste se neplanirano zadržali dulje od planiranog. Ako vas je nedostatak kondicije sprječavao da vozite bicikl jer vas odlazak ili povratak prema kući vodi rutom koja ima uzbrdice uz Bosch Active Line opremu imat ćete dovoljno snage i samopouzdanja da se počnete svakodnevno voziti. 

 

rog-joma-verve-plus-poticaji-elektricna-vozila-2020.jpg

 

Verve+ 1 Lowstep

Gradski e-bike koji će vam pomoći da ostavite auto u garaži ili da mjesečeno uštedite iznos koji ste ostavljali za kupovinu pokaza za gradski prijevoz. Bez obzira trebate li bicikl za dnevne vožnje od točke A do točke B ili želite uživati u rekreativnim vožnjama do lokacija na koje se bez električne asistencije ne bi usudili, Verve+ 1 Lowstep model uz Bosch Active Line opremu (motor snage 250 W i baterije jačine 500 Wh) pružit će vam dovoljno samopouzdanja da se odvažite na promjene u dosadašnjim životnim navikama!

 

rog-joma-verve-plus-2020-poticaji-elektricna-vozila.jpg

 

Verve + 1 

Verve+ 1 model odlikuje se istim performansama kao i model Verve+ 1 Lowstep ali za razliku od njega ima klasičan dizajn okvira. Da vas pritom razuvjerimo kako ovdje nije riječ o razlici između muškog i ženskog okvira nego je riječ o načinu penjanja i silaska s bicikla. Lowstep modeli bit će primjereniji osobama kojima visoko podizanje noge predstavlja problem iz bilo kojeg razloga (starija životna dob, slabija mobilnost kukova i donjeg dijela tijela, osobe s kratkim nogama...). 

 

rog-joma-verve-plus-1-poticaji-elektricna-vozila-bicikl-ebike-2020.jpg

 

Uz ove predstavljene modele, na našem webshopu možete naći i druge eBike modele. Za pomoć pri kupovini slobodno nam se obratite putem naših info telefona ili na email: info.webshop@rog-joma.hr

 

rog-joma-riese-muller-poticaji-elektricna-vozila-2020.jpg

skrolaj na vrh