Tipovi biciklista koje poznajemo

Tipovi biciklista koje poznajemo
objavljeno: 08.06.2018.

Biciklisti dolaze u svim veličinama i oblicima baš kao i njihovi bicikli, ali ovu posebnu vrstu možemo podijeliti i prema osobnostima koje su šarene baš kao i njihovi ramovi.


Šarolike osobnosti biciklista posebno dolaze do izražaja kada se voze u skupinama, tada vidimo svu raskoš njihovih gena, navika i stavova.


Poput velike obitelji koja funkcionira prema svojim, pomalo čudnim pravilima, biciklisti su skupina karaktera koje povezuje zajednička ljubav prema... Biciklima, naravno.


S obzirom na okolnosti biciklisti su sposobni prepoznati i tolerirati, a po potrebi i ignorirati, sve čudne osobine i izgovore svojih “braća i sestara po biciklima”.


Ako ste i sami vozač vjerojatno ste se susreli s Domagojem koji se uvijek boji kiše ili Lare koja svake sezone ima nove trendi rukavice i Bontrager “šuze”. Baš takve su joj trebale, jer cijela jedna ladica puna obuće nije dovoljna. I to je OK. Vi ste biciklist, vi ne osuđujete.


Napomena: Ovaj blog je čista zabava. Ovo nije stručna psihoanaliza. Nije nam namjera dijagnosticirati ili liječiti biciklističke poremećaje u ponašanju. :) Neće svi vozači savršeno odgovarati ovim opisima.



Hedonist

Svi volite bicikliranje, da nije tako ne bi svaki slobodan trenutak koristili za planiranje nove rute ili pedaliranje s ekipom. Ali oni, hedonisti biciklizma... Kako oni obožavaju svoj bicikl. Nitko, ali baš nitko ne voli bicikl kao oni.


Hedonisti uživaju u biciklu i svemu povezanom s bicikliranjem


Hedonist obožava zvuk makadama koji tone pod kotačima, od mirisa šumske staze prolaze ga trnci, a kada je na biciklu novi život se rađa.


Često ih možete vidjeti na starijem modelu bicikla jer ergonomska sjedala i ručice, a pogotovo električni bicikli nisu za hedoniste. Oni će više puta naglasiti kako je predivno biti dijelom biciklističke obitelji, a svakom pojedinačno pokušat će opisati kako je to probuditi se u zoru da bi vozili poljem uz cvrkutanje ptica.


Mazohist

Biciklist mazohist se umjesto na pjesmu ptica pali na upale mišića i vožnju od 100 km nedjeljom ujutro.


Za obične bicikliste vožnja od 100 km uključivala bi i nekoliko pauza za kavu, duži odmor za ručak pa čak i večeru, ali ne i za njega. Mazohistu stavovi i navike brane da se odmara dok ne izvuče posljednji atom snage iz svog tijela i uvijek se utrkuju s vremenom.


Biciklist mazohist uživa u bolovima


To je onaj tip biciklista koji će za vikend dva puta osvojiti Sljeme, a živi u Čakovcu, dok do Zagreba biciklira preko Koprivničko-križevačke županije.


Nekima se takav stil vožnje možda čini kao nepotrebno pretjerivanje, ali mazohist uživa u bolovima, a ne može bez izazova i natjecanja, najčešće sa samim sobom.


Meteorociklist

Meteorociklisti provode sate planirajući savršenu rutu na Stravi, ali je rijetko kad odvoze jer im se vremenska prognoza čini pomalo sumnjiva.


Metorociklista plaše i najmanji oblačci


Ako njihov odlazak na vožnju ne spriječe sumnjivi vremenski uvjeti to vrlo lako može biti bilo kakva druga nepogoda ili grah. Možda im je grah tako pao. :D


Često su meteorociklisti upravo oni s najboljim, uvijek besprijekorno čistim biciklima s najnovijim ciklo kompjuterima i trendi LED bljeskalicama koje su kupili, upravo kako bi više biciklirali, ali su izgleda njihovi napori kontraproduktivni.


Jednom kada su isplanirali savršenu rutu odluče da ipak neće voziti danas jer je prošli petak padala kiša, a zapravo se boje uprljati svoj bicikl. (HA-HA!)


Fashion-ciklist

Biciklisti fashionisti nikada nisu uparili neuparive nijanse, a svaki šav im je uvijek na mjestu i besprijekorno su odjeveni od kacige do čepova. Teško da ih nećete primijetiti.


Svaki šav je na svom mjestu


Fashion-ciklist nosi najmodernije luksuzne linije biciklističke odjeće koja uvijek savršeno odgovara boji rama, kao da prije svake vožnje za savjet pita Modnog Mačka.


Bijela obuća, savršeno nategnute čarape (koje popravlja svakih par kilometara) i naočale u istoj boji u savršenom su kontrastu s linijama od sunčanja, a takva kombinacija ovom modnom znalcu na biciklu daje onaj profesionalni ton. Iako je amater, diplomirao je profesionalni look.


Svaki tip biciklista treba i može pronaći svoj savršen bicikl. U našem webshopu ima više od 200 različitih modela. Sigurno ćete pronaći svoju srodnu dušu na dva kotača.


Važno je da zavolite svog metalnog ljubimca. Citirat ćemo nogometnog majstora Ćiru: “Postani krajnje intiman s njim!”.


Više od 200 modela bicikala pronađite u Rog Jomi!


skrolaj na vrh