Kako odabrati bicikl prema visini?

Kako odabrati bicikl prema visini?
objavljeno: 23.02.2018.

Činjenica da Roko i Bojan obožavaju biciklizam vam ne znači ništa, kao ni činjenica da je Bojan visok 173 cm, a Roko 198 cm.


No ako vam kažemo da su njih dvojica odlučila kupiti novi bicikl informacije o visini postaju jako bitne.


Naime, za pravilan odabir odgovarajućeg bicikla bitno je obratiti pažnju na dimenzije. Kao prvo svoje - bilo da se radi o dužini nogu, mjerama torza ili podlaktice :)


Uz vlastite dimenzije za odabir prave veličine bicikla bitno je uzeti u obzir i tip bicikla, stil vožnje i želje biciklista (želite li juriti blatnjavim nizbrdicama ili pedalirati gradom biciklom s košaricom u kojem se nalazi čivava).


Pripremili smo za vas jednostavan vodič za odabir bicikla koji će odgovarati vašim potrebama bez obzira koju vrstu “ljubimca na pedale” izabrali.


Odabir veličine okvira za MTB prema visini


Brdski bicikl idealan je za zaljubljenike u prirodu. Upravljač je kod ovakvih tipova ravan, a okvir je čvrst i širi od cestovnog. Opremljeni su s prednjom amortizirajućom vilicom, a ponekad i amortizirajućim stražnjim ovjesom.

Visina vozača u cm i preporučena visina okvira za MTB

mtb-visina-drugi.jpgmtb-visina-prvi.jpg

 


Odabir veličine okvira za cestovni bicikl prema visini


Prepoznati ćete ga po specifično savijenom upravljaču, najčešće tankim gumama i bez puno dodataka radi smanjenja mase. Ovakve verzije bicikla su najbrže, zbog male mase i manjeg otpora.

Visina vozača u cm i preporučena visina okvira za cestovni bicikl

cestovni-visina-drugi.jpgcestovni-visina-prvi.jpg

 


Odabir veličine okvira za gradski bicikl prema visini


Često se proizvode u muškoj i ženskoj verziji, a razlika je u kutu gornje cijevi okvira. Dodatna oprema ovih inačica usmjerena je k povećanju udobnosti vožnje, a najčešće se radi o blatobranima, košaricama ili svjetlima.


Visina vozača u cm i preporučena visina okvira za gradski bicikl
gradski-visina-prvi.jpggradski-visina-drugi.jpg


Kako shvatiti da imate premali ili preveliki bicikl?


Osjećate li bol u donjem dijelu leđa, vratu, laktovima ili koljenima postoji mogućnost da ne vozite bicikl koji je prilagođen vama. I da niste slijedili naše upute :)


Uz odgovarajući bicikl preporučujemo vam i kupnju odgovarajuće odjeće i opreme kako bi vam ulazak u ciklo svijet prošao čim bezbolnije.

 

Sada kada imate ove informacije kupnja vašeg MTB, gradskog ili cestovnog bicikla sigurno će biti lakša.


Samo trebate razgledati ponudu u web trgovini Rog Joma ili se došetati do nekog od naših prodajnih mjesta.
 
 

Kako odabrati bicikl prema visini?

skrolaj na vrh