Nova generacija kaciga sa Wavecel tehnologijom

Nova generacija kaciga sa Wavecel tehnologijom
objavljeno: 12.09.2019.

Još tamo davne 1980.g. Keith Bontrager bio je poznat po svojoj reputaciji i ne-kompromisnom pristupu inženjerstvu. Sve je počelo u njegovoj garaži u Santa Cruz, Kalifornija. Danas se proizvodnja Bontrager opreme preselila u mnogo veću tvornicu nego što je to bila mala garaža u Kaliforniji ali posvećenost detaljima, inovacijama i nepokolebljivoj predanosti kvaliteti nije se promijenila.

 

trek_corporate_hq_waterloo_1.jpg

 

Bontrager u svojoj ponudi ima svu opremu koja jednom biciklistu može trebati: odjećubiciklističke hlače i majice, rukavice, potkape, navlake za ruke, noge i stopala, biciklističke čarape; obućucestovne i mtb cipele; dijelove za bicikl – kotače, sjedala, volane, vanjske gume i zračnice...; dnevno-noćnu rasvjetu; kacige...

 

bontrager2019.jpg

 

Upravo posljednja nova tehnologija koja je predstavljena iz Bontragera je Wavecel tehnologija koja se koristi ekskluzivno samo na Bontrager kacigama. Predstavljena su nova 4 modela kacige s kojima su pokriveni segmenti vožnje na cesti (road), u šumi (mtb) i po gradskim prometnicama (commuter). 

 

ŠTO JE TO WAVECEL TEHNOLOGIJA?

 

Wavecel rešetka razvijena je u suradnji s ortopedskim kirurgom, dr. Steven Madey, i biomehaničkim inženjerom, dr. Michael Bottlang. Njih dvojica su ujedno i osnivači Laboratorija za biomehaniku u Portlandu, Oregon. 

 

Ova nova tehnologija apsorbira udarce nastale prilikom pada s bicikla ili bilo kakvog drugog udarca s kacigom čime smanjuje vjerojatnost dobivanja potresa mozga. Rešetka je napravljena od poliesterske smole i može se savijati, gnječiti i kliziti pod utjecajem pritiska nastalim uslijed udarca kacigom. Wavecel tehnologija kombinira sve prednosti EPS pjene i MIPS tehnologije u jednom materijalu. Debljina Wavecel rešetke je 15mm i ima svojstva da se može zgužvati, saviti i kliziti kako bi smanjila sile koje se prenose od udarca kacigom. 

 

wavecel_material_1.jpg

 

Kaciga je sada u potpunosti ispunjena Wavecel rešetkom, a vanjski dio kacige presvučen je tankim slojem EPS pjene. Kako nam je objasnio marketinški predstavnik Bontragera, Sam Foos, ”Eps i Wavecel rade zajedno”. EPS pjena omogućava granicu u kojoj Wavecel slobodno klizi tijekom udara.

 

wavecel_exploded.jpg

 

DA LI JE WAVECEL KACIGA SIGURNIJA OD DOSADAŠNJIH MODELA KACIGA?

 

Iza svih ovih tvrdnji stoji niz testiranja i istraživanja. Kaciga s Wavecel tehnologijom spriječit će potres mozga 99 od 100 puta – u usporedbi sa standardnom kacigom, potres mozga bit će spriječen samo 42 posto vremena. Biciklist koji nosi Wavecell kacigu ima 48 puta manje vjerojatnosti da će dobiti potres mozga nego biciklist koji nosi standardnu kacigu od pjene. 

 

bontrager_wavecel_inside_trek_5.jpg

 

KAKO WAVECEL TEHNOLOGIJA RADI? 




VENTILACIJA I TEŽINA

 

Osim što je poboljšana zaštita prilikom udarca, Bontrager je u svojim testiranjima potvrdio da je i samo strujanje zraka kroz kacigu, ventilacija, poboljšana zahvaljujući ovoj novoj tehnologiji.  

 

U usporedbi sa standardnom kacigom, kaciga sa Wavecel tehnologijom dodaje 53g težine. 

 

bontrager_wavecel_inside_trek_1.jpg

 

MODELI WAVECEL KACIGA

 

Kao što smo već spomenuli nova tehnologija, Wavecel, predstavljena je na 4 modela kaciga: XXX Wavecel Road, Specter Wavecel Road, Blaze Wavecel Mountain i Charge Wavecel Commuter. 

Svi modeli su dostupni u 3 veličine: S (small), M (medium) & L (large) i upotrebljavaju BOA sistem za precizno prilagođavanje kacige na glavi. Svi modeli bit će dostupni u nekoliko boja.

 

wavecel1.jpg

 

BONTRAGER JAMSTVO

 

Svaki Bontrager proizvod koji kupite u našim dućanima imate pravo vratiti u roku od 30 dana uz predočenje računa ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni kupljenim proizvodom. Uz to prilikom kupovine Bontrager kacige ostvarujete jamstvo od 1 godine u kojem će vam Bontrager potpuno besplatno zamijeniti kacigu ako vam ona pukne prilikom pada i udarca.

 

2_2up_2_crash-2.jpeg

skrolaj na vrh